lauantai 15. syyskuuta 2012

Botnia Punishment

Niinhän siinä sitten kävi, että vähän vapaaottelun saloihin tutustuneena otteluiden seuraaminenkin muuttui kummasti. Tänä iltana katselin Botnia Punishmentia livestreamina koneeltani (hurraa nykyteknologia!). Ennen lajiin tutustumistani ihan käytännössä olen tasan tarkkaan jaksanut olla kiinnostunut seuraamaan pelkästään heitä, jotka jollain tavalla tiedän tai tunnen. Nyt oli täysi hermoromahdus tuloillaan, kun naisten ottelu oli käynnissä ja verkkoyhteys, kiitos mokkulani, oli erittäin heikko. Naapurit saavat kiittää ettei lähetys katkennut kesken naisten ottelun. Jopa minä pysyin sen verran kärryillä, että tajusin ottelun olevan hyvin tasainen (ainakin tulos oli tasapeli) ja ainakin omasta mielestäni erittäin jännittävä.

Vapaaottelu eroaa paljon thainyrkkeilystä ja täytyy sanoa että vapaaottelu kuuluu ehdottomasti monipuolisimpiin (sekä monimutkaisimpiin) lajeihin mitä koskaan olen kokeillut. En muista missään lajissa joutuneeni niin solmuun kuin vapaaottelussa, niin fyysisesti kuin ajatuksenkin tasolla. "Kumpi käsi, minne päin, missä se oma jalka edes on, miten tästä muka pääsee ylös, häh?" ovat ehkä tavallisimpia ajatuksia joita päähän pälkähtää vapaaottelutreenin aikana. Tämän illan otteluiden seuraaminen kuitenkin osoitti, että suhtautumiseni lajiin on oikeastaan aika ristiriitaista. Toisaalta se on hyvinkin kiehtovaa kun taas toisaalta, onko se ihan tervettä potkia ja lyödä lähes olemattomalla suojavarustuksella (tai siis lähinnä tulla lyödyksi)... Täytyy kuitenkin muistaa, että ammattilaisottelut eroavat amatööriotteluista ja peruskurssin treeneissä käydään turvallisesti läpi tekniikoita ja erilaisia harjoituksia, joiden tarkoitus ei ole satuttaa toista eikä liioin itseäänkään.

Aika näyttää mitä tästä kehkeytyy, mutta ainakin into oppia lisää on vielä tallella. Välillä olen ihmetellyt omia valintojani (eikö se yksi laji nyt olisi riittänyt), mutta jotain samalla tavalla kiehtovaa kuin aikoinaan luistelussa löydän näistäkin lajeista.

Loppuun täytyy vielä mainita viimeisin hankintani, vapaaotteluhanskat, joihin olen aika lailla ihastunut. Jos joku haluaa jo ennakkoon nähdä minkälaiset hanskat ovat kyseessä, niin käykääpä vilkaisemassa täältä! Luultavasti tulen lähiaikoina raportoimaan miten paljon hämmennystä ne aiheuttavat treeneissä (iso umpinainen hanska on jotenkin niin paljon turvallisemman tuntuinen kädessä kuin pieni avoin ja sormet vapaaksi jättävä "puolikas" ja ohuempi hanska). Tänään jo mietin että miten se käsi nyt pitikään pitää nyrkissä, eli aavistan että saan aika lailla tehdä töitä sisäistäkseni edes pienen osan kaikesta uudesta mitä vapaaottelun myötä olen oppinut ja tulen vielä oppimaan. Illan otteluista sai nyt ainakin mukavan motivaationkohottajan, ehkä tosiaan olen oppinut jotain!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti