torstai 30. elokuuta 2012

Piristystä

Niinhän siinä kävi, että tänäänkin päivä kului aika lailla vetämättömän olon ehdoilla, kunnes sain itsestäni sen verran irti että kävelin salille (ainakin puoleenväliin, ystäväni sattui ajamaan silloin ohi ja loppumatkan pääsinkin kyydillä). Olin ajatellut tehdä hyvin kevyen treenin, vähän säkkiä, varjoa ja paikkojen availua, sitten kotiin kävellen ja päivä pulkassa. Aluksi kaikki tökki, väsytti, kroppa oli vetelä ja asento normaaliakin enemmän päin honkia, mutta kun olin lopettamassa tunsin kuinka energia alkoi pikkuhiljaa näyttämään olemassaolon merkkejään. Kun pääsin kotiin oli olokin jo aivan kuin udestisyntyneellä. Liikunnan tuoma energia on ihanaa!

Ajattelin vielä kertoa lisää syitä miksi minä harrastan kamppailulajeja (sen lisäksi että pidän niistä, saan harrastaa lajeja ammattitaitoisten ja osaavien valmentajien opissa ja hyvässä porukassa, sekä ihan vaan koska en osaisi olla harrastamattakaan mitään liikuntaa). Ensinnäkin lajina kamppailulajit (eli minun tapauksessani thainyrkkeily, vapaaottelu ja itsepuolustukseen lukeutuva krav maga) ovat erittäin soveltuvia lajeiksi, joissa itse pystyy vaikuttamaan kovin paljon milloin treenaa. Meidän salilla on ohjattuja harjoituksia kuutena päivänä viikossa ja vapaaharjoitusvuoroja joka arkipäivä. Pidän myös siitä, että sama seura järjestää kolmen eri lajin harjoituksia, koska ilman krav magaa en olisi päätynyt thainyrkkeilyn alkeiskurssille ja toisaalta ilman thainyrkkeilyä en olisi ajatellutkaan vapaaottelua. Toinen syy on lajin edullisuus verrattuna moneen muuhun lajiin. Kausimaksu on huikean edullinen jos jakaa sen treenikertoihin. Luistelussa kuukausimaksu oli korkeimmillaan sen verran suuri, että sillä olisi jo treenannut 1/3 vuotta täällä. Varustehankinnat tietenkin tuovat pieniä lisäkuluja, mutta varusteet kestävät hoidettuina pitkään. Jos luisteluun ja sen vaatimiin varusteisiin vertaa niin tämän lajin varusteet ovat melkein puoli-ilmaisia kun ottaa huomioon niiden käyttöiän.



Tein erään mielenkiintoisen havainnon joskus alkukeväästä, kun aloin harjoittelemaan enemmän. Kroppa on ollut paljon kivuttomampi ja paremmassa kunnossa, kuin aiemmin, mitä tahansa lajia harrastaessa. Thainyrkkeily on lajina erittäin monipuolinen ja aiemmin päivittäisiä selkäkipuja minulla on enää erittäin harvoin, ja silloinkin useimmiten löydän niille järkevän selityksen. Kiertävät liikkeet, keskivartalon käyttö sekä monipuoliset liikesuunnat ovat omalta osaltani olleet avainasemassa oman hyvinvointini kohenemiseen. Toisaalta taas lajin vaikutukset ajatuksiin ja tunteisiin ovat myös erittäin suuret. Vaikka monesti muissa lajeissa olen kokenut voiton tuoman riemun, ilon, yhdessätekemisen ihanuuden ja vaikka mitä muuta hauskaa, niin tämä laji on todella opettanut miten mielen voimalla pääsee ihan mihin tahansa. Luulin vielä vuosi sitten, että seuraavan kerran kun missään lajissa kilpailisin olisin veteraanisarjassa. Toisin kuitenkin kävi, kiitos lajin pariin eksymiseni!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti