maanantai 18. helmikuuta 2013

Uusi vuosi, uudet kujeet uudessa kaupungissa

Mäenlaskua sunnuntaiaamupäivänä kirkon mäessä
Pitkän tauon jälkeen päätin vihdoinkin ryhdistäytyä ja päivittää blogini ajan tasalle. Paljon on ehtinyt tapahtua sitten lokakuun. Useistakin eri syistä ajauduin viettämään yhä suuremman osan ajastani nykyisessä kotikaupungissani ja toissapäivänä minusta tuli vakinainen Pohjois-Karjalan asukas. Huomenna aloitan uudessa työssä ja tänään sain viimeisetkin muuttolaatikot tyhjennettyä ja huoneeni suhteellisen siedettävään kuntoon. Uusi kotini on aivan ihana ja hyvällä paikalla ja muutenkin kaikki on tähän mennessä sujunut yli odotusten.





Kotimatkalla salilta tänä iltana
Eilen tein pienen tutustumiskierroksen lähialueen lenkkimaastoihin kävellen. Sukset olisivat tulleet tarpeeseen mutta luulenpa etten lähde vielä seikkailemaan yksin näihin maastoihin kun yhdessäkin kyltissä luki Koli 95 km. Minun suunnistustaidoillani löytäisin itseni varmaan Venäjän rajalta ainakin tämänpäiväisen suunnistuksen perusteella. Salille jonne olin kulkenut aiemmin vain täysin eri suunnasta kuin itse tulin oli yllättävän hankala löytää. Toisin sanoen noin 200 metriä ennen salia soitin jo ohjeita kun tuli uskonpuute.. Ja "muutamaan" otteeseen olen luullut tietäväni miten päin täällä asunnossani olen kunnes joku on rikkonut ruusuiset kuvitelmani suuntavaistoni paikkansapitävyydestä ja todennut että ajattelemani kohde on täysin päinvastaisessa suunnassa mitä luulin. Taidan siis olla onnekas etten ikinä valinnut lajikseni suunnistusta!

3 kommenttia:

  1. Heips!

    Olen lukenut blogiasi alusta saakka, se sai minut rohkaistumaan ja uskaltautumaan thainyrkkeilyn alkeiskurssille :)

    Millainen uusi salisi on? Onko siellä tarjota sinulle tarpeeksi kovia sparraus vastuksia?

    Itse en vielä uskalla astua kehään mutta olen välillä käynyt sparraamassa.

    Haluisin kehittyä lajissa paljon. Millaisella treeni ohjelmalla sinä harjoittelet? Mitenkäs ruoka puoli? Mitä olisi hyvä syödä?

    Kiitos jos jaksat vastailla, minun "tyhmiin" kysymyksiin :)

    T: Pinja

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moi Pinja!

      Kivaa kun joku rohkeni vihdoin kommentoida! :) Ja vielä kivempaa kuulla jos joku minun kirjoitusten perusteella on uskaltautunut kokeilemaan lajia, toivottavasti olet pitänyt siitä!

      Uusi salini on tiivistunnelmainen ja täynnä mukavia ja osaavia ihmisiä. Olen viihtynyt tosi hyvin!

      Olen ollut suunnilleen koko alkuvuoden puolikuntoinen ja treeni on siitä syystä jäänyt vähemmälle. Aiemmin treenasin yleensä kahdesti päivässä 3-4pv/vk ja kerran päivässä 2-3pv/vk, viikossa yleensä yksi lepopäivä. Aamulla fysiikkaa ja iltaisin tekniikkaa ja/tai sparria.

      Ruokailussa tärkeää on huolehtia palautumisesta kun treenaa paljon tai kovaa ja rytmittää syöminen siten mikä omalle kropalle toimii hyvin. Painotan itse kahta asiaa syömisen suhteen:
      -treenin jälkeen heti jotain palautumisen käyntiinsaamiseksi (esim. palautusjuoma, rahka-marja-hedelmä-kauralese-smoothie tms)
      -ennen treeniä on energiavarastojen oltava riittävät
      Syön siis lähes poikkeuksetta aina n.1h ennen treeniä ja heti treenin jälkeen jotain.

      Omaa kroppaa kannattaa kuunnella, etenkin jos alkaa paljon treenaamaan. Monilla (mukaan lukien minulla) jää helposti palauttavan ja huoltavan treenin määrä vähäiseksi jos esim. sparrikertoja kertyy viikossa monta. Säännöllisin väliajoin kannattaa keventää treeniä hetkeksi niin määrällisesti kuin laadullisestikin (esim joka toinen tai joka kolmas viikko ns. kevyempi viikko). Kannattaa oman valmentajan kanssa jutella laji- ja oheisharjoittelusta, hyödyntää omat vahvuudet ja löytää osa-alueet jotka kaipaavat enemmän paneutumista.

      Tyhmiä kysymyksiä ei ole olemassakaan - ainoastaan tyhmiä vastauksia! :D Kommentoiminen on täytsin sallittua, jopa toivottua. Minulle saa myös ehdottaa aiheita mistä olisi kiinnostunut lukemaan lisää. Paljon tsemppiä ja motivaatiota treeneihin, ja toivottavasti viihdyt jatkossakin sivullani! :)

      PS. Thainyrkkeilyn SM-karsinnat nyt viikonloppuna Hyvinkäällä ja SM-finaalit Turussa 16.3, kannattaa ehdottomasti lähteä katsomaan mikäli paikan päälle pääsee!

      Poista
  2. Kiitos Vastauksesta! :)

    Miten saat sovitettua 2 treeniä yhteen päivään? Jos vielä teet töitä tai opiskelet?
    Itse opiskelen päivisin ja tuntuu että en mitenkään jaksa herätä edes kouluun. Joskus tuntuu koulupäivän jälkeen että energiaa ei riitä enää salille. Olen kumminkin tähän asti jaksanut :D.

    Täytyy kyllä keskittyä ilmeisesti tähän oikea oppiseen syömiseen.
    Itsellä sekin tuottaa joskus pieniä ongelmia :/

    Haluisin kuulla lisää Thainyrkkeily otteluista / otteluun valmistautumisesta. Miten psyykkaat itsesi kehään? Minusta tuntuu että en varmaan koskaan pysty löytämään sisältäni sitä "tappaja luonnetta" jota otteluissa tarvitaan :D

    Kiitos ja Anteeksi

    T: Pinja

    VastaaPoista